حا.میم

یادداشت های حسن مجیدیان

حا.میم

یادداشت های حسن مجیدیان

حا.میم

نوشتن را دوست دارم همین!

بایگانی

۳ مطلب در مرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

لبخند گل زیباست...

چهارشنبه, ۲۹ مرداد ۱۳۹۹، ۰۴:۳۷ ب.ظ

 

هوالشاهد...

آقای عبدی تو از یادم نمیروی...همین!

  • حسن مجیدیان

کتاب باضافه ی مردم

دوشنبه, ۲۷ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۳۰ ب.ظ

این کتاب را دلسوزان فرهنگ بخوانند

وقتی کتابی را در حوزه‌ مهم و خطیر و پرچالش فرهنگ به دست می‌گیریم، عموما با توجه به سابقه‌ ذهنی و منشورات این حوزه، انتظار داریم با انبوهی از اصطلاحات و عبارات سطح بالا و پرطمطراق و نظریات کلان و احیانا پیچیده و غیرقابل ‌فهم برای همگان، مواجه شویم اما «به اضافه مردم» روح‌الله رشیدی این‌چنین نیست. جزوه‌ای ساده، کوتاه، آسان‌فهم و البته کاربردی است، با ذکر مثال‌هایی که همه ما در محله، مسجد، مدرسه، کانون و هیأت‌مان، با آن درگیریم. سادگی و روان‌خوانی این کتاب، وجه امتیاز و مایه‌ خوشحالی است. کافی است کتاب را بردارید و یک‌ ساعته از آن فارغ شوید. 

جان مطلب کتاب، این است که اگر فرهنگ و مسائل ریز و درشت آن، آغشته به فهم، اقبال، پذیرش و حضور «مردم» شود، مسائل اساسی فرهنگ در مسیر رشد، بالندگی و نتیجه‌زایی قرار می‌گیرد. هرجا مردم پای کار آمدند و روی خوش به مسأله‌ای نشان دادند و همت، دغدغه، توان، مال و جان‌شان را پای کار آوردند، آن مسأله و واقعه را پیش بردند و به مقصد رساندند. مگر داستان انقلاب عظیم اسلامی ما غیر از همین بود؟ 

10 اصل اساسی مدنظر مؤلف که «مردم‌محوری»، «مشارکت‌پذیری»، «گروه‌محوری»، «هنرمحوری»، «عملیات‌محوری»، «کار اجتماعی به جای کار جمعی»، «فرصت‌محوری»، «مسجدمحوری»، «اولویت‌محوری» و «عدالت‌محوری» است، اگر تمام اصول حاکم بر یک حرکت فرهنگی را ذکر و احصا نکرده باشد، به یقین آنچه را که لازمه‌ مدیریت، فهم و اداره‌ یک تشکل دینی، انقلابی، فرهنگی، اجتماعی و... است، یکجا و خلاصه برای ما تشریح کرده است. می‌توان بقیه‌ محورها را هم در دل همین 10 اصل کشف کرد و گنجاند. 

یادآوری تجربه‌ شگفت و ماندگار دهه‌ شورانگیز 60 با ذکر خاطرات عینی و مثال‌هایی که در ذهن اکثر ما نقشی از خاطره و تقدس دارد، از امتیازات فصول کتاب و نمونه‌ای است برای اصل مهم «ما می‌توانیم» در روزهایی که در آن به سر می‌بریم و با مخاطرات فراوان و سهمگین فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی و... روبه‌رو هستیم و دست به گریبانیم. 

از مدتی که کتاب روانه‌ بازار شده است، جمعی از اهل فرهنگ و کار تشکیلاتی و حتی یکی، ‌دو تن از بزرگان عرصه‌ فرهنگ را دیده‌ام که از کار با شگفتی و رضایت نام برده‌اند. یک چنین کتاب ذی‌قیمتی، جای تبلیغ و همرسانی دارد و بسیار مناسب است که فعالان عرصه‌ فرهنگ بویژه دلسوزان پهنه‌ فرهنگی انقلاب در نمایاندن و معرفی و حتی مباحثه‌ محورها و ایده‌های کتاب، دست همت برآورند. 

گفتنی است چاپ سوم کتاب 144صفحه‌ای «به اضافه مردم» هم در حالی که کمتر از 2 ماه از انتشارش سپری می‌شود، با قیمت 16 هزار تومان و به همت انتشارات «راه یار» روانه بازار نشر شده است و علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب، علاوه بر کتاب‌فروشی‌ها می‌توانند از طریق سایت Ammaryar.ir اقدام کنند. نسخه الکترونیکی کتاب نیز از طریق سایت و برنامه کتاب‌خوان «طاقچه» در دسترس قرار دارد. 

  • حسن مجیدیان

درباره کتاب آرزوهای دست ساز

شنبه, ۱۱ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۴۹ ب.ظ

مسؤلان بالادستی! لطفا این کتاب را بخوانید تا اوضاع  را بفهمید

کتاب آرزوهای دست ساز - نشر راه یار - کراپ‌شده

عزت نفس خوب این بچه‌ها، مقاومت و پوست کلفتی شان در مصائب و مشکلات، مهارت و اعتماد به نفسشان در ارائه ایده ها و... از نقاط درخشان کتاب است.

گروه فرهنگ و هنر مشرق - کتاب آرزوهای دست ساز را که دست می گیری، بیش از همیشه این مفهوم عالی در ذهن انسان تداعی و پررنگ می شود که  «لیس الانسان الا ما سعی». آرزوها و رویا و تمناها بیش از آن که دست یافتنی باشند، دست سازند! این پیام اصلی کتاب است که اگر بخواهی و همت پیشه کنی، مانع و رادعی پیش تو نیست و آرزو و رویایت در دستان توست...

یکی از محصولات متفاوت انتشارات راه یار، همین  «آرزوهای دست ساز» است. سوژه، چیزی است که کمتر کسی سراغ آن میرود. اساساً وقتی صحبت از تاریخ شفاهی می شود، با توجه به سابقه ی ذهنی ما و محصولاتی که در این حوزه دیده ایم، ذهنمان می رود به سمتِ تاریخ جنگ و انقلاب و خاطرات رزمندگان و شهدا و... . و حال اینکه موضوع  «پیشرفت» در عرصه های علمی هم جزیی از تاریخ مبارک انقلاب اسلامی و کشور ماست. از این جهت پرداختن به این مقوله، بکر و نشان از هوشمندی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی دارد.

 «آرزوهای دست ساز» قصه ی الگو گرفتنیِ بچه هایی است که رشد و نموشان ریشه در فرهنگ انقلاب و مکتب امام دارد. این را از تقیدشان به نماز، پرداخت خمس سود شرکت، پرهیز از مال حرام و قرارداد شبه ناک، وجدان کاری، مشارکت در امور جهادی، تلاش بی وقفه و خستگی ناپذیری و... در جای جای کتاب، به عیان می توان دید.

طرح روایت کتاب، که با ورود دانشجویی کار آموز به شرکت، پی ریزی شده است، در نوع خود جالب است. همین قالب توانسته زوایای مختلف فعالیت ها و موفقیت های بچه ها را خوب پوشش دهد. 

فرازهایی از کتاب انصافا جسورانه است. مخصوصا آنجا که از شرکت ها و مدیرانی نام می برد که منافع و مطامع دنیایی و پول و حق ماموریت و سفرهای خارجی خود را بر همه چیز ترجیح می دهند، حتی به بهای نابودی انگیزه ی پاک جوانان و زمین خوردن ایده ها و تشکیلات آنها. این درد بزرگی است که کتاب، از کنار آن به راحتی نگذشته و به نظرم پته ی آقایان را خوب روی آب ریخته!

مسؤلان بالادستی لطفا کتاب را ببینند و بفهمند اوضاع از چه قرار است! 

در عین حال از آقای کاظمی نامی هم در مجموعه ی ناجا نام برده شده است که حتما یکی از قهرمانان کتاب و عامل امید و ثبات و رشد بچه های شرکت، هموست. کاش امثال کاظمی ها در بدنه ی مدیریت کشور باشند و تکثیر شوند. هرجا که مدیران فهیم و انقلابی به تور این بچه‌ها خورده اند، کار بلند شده و جلو رفته و هرجا که مدیران دنیایی و مادی و محتاط و محافظ کار و منفعت طلب، جلوی راه بچه ها سبز شده اند، گند زده اند به کار و بار و حال و احوال بچه ها! 

عزت نفس خوب این بچه‌ها، مقاومت و پوست کلفتی شان در مصائب و مشکلات، مهارت و اعتماد به نفسشان در ارائه ایده ها و... از نقاط درخشان کتاب است. هر کدام از بچه های شرکت کارشان را خوب بلدند و دانش لازم در حیطه ی وظایفشان را دارند. 

با توجه به اینکه عمده ی روایت ها مربوط به نضج و شکل گیری و رشد شرکت است، خوب بود که به فعالیت‌های دو سه ساله ی اخیر شرکتبا توجه به اینکه دانش بنیان ها روی بورس افتاده اند بیشتر پرداخته می شد.

کتاب خوش ساخت، خوش خوان و کم حجم است و وقت چندانی برای مطالعه نمی‌گیرد. حدود 150 صفحه متن دارد اما انرژی و برکت این سطور فوق العاده است.

ضمائم، اسناد و عکس های آخر کتاب هم، قابل ملاحظه است. 

نه فقط شرکت های دانش بنیان و مجموعه‌ های علمی و فنی و دانشجویی، بلکه خوب است مجموعه های فرهنگی و تربیتی کشور هم سری به  «آرزوهای دست ساز» بزنند و یاد بگیرند. جهاد همین است دیگر!

به لطف الهی این کتاب در همین روزها به چاپ پنجم رسیده است که جای خوشحالی و تقدیر دارد.

والسلام.

*حسن مجیدیان

  • حسن مجیدیان