شهید عزیز محسن سیفی
- ۲ نظر
- ۳۰ آبان ۰۰ ، ۰۸:۱۴
بسم الله
نیت کرده ام برای شهید عزیز و گمنام، آقا محسن سیفی کتابی بنویسم. دنبال دوستان و رفقا و خانواده ی او هستم. الحمدلله گفت و گوهایی هم داشته ام. جلوه ها و پرده های دیدنی دارد حیات 19 ساله ی این شهید . محسن سیفی زود شروع کرد و زود هم نتیجه گرفت و به آسمان رفت و نام آور شد . او دوم خرداد1378 در ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان در جریان عملیاتی علیه اشرار و قاچاقچیان مواد مخدر شهید شد، در حالی که کسی از رفقایش روی شهادت او حساب نمی کرد... اما محسن جلو زد و رفت...
خدایا توفیق از توست...
به لطف خدا کتاب «همیشه مربی» با طرح جلد جدید به ایستگاه دوم رسید. ان شا الله به زودی چاپ دوم کتابِ شهید محمد عبدی توسط انتشارات شهیدکاظمی روانه بازار نشر خواهد شد.
یک نویسنده کتاب گفت: چگونه است که ما نمایشگاههایی همچون نمایشگاههای گل و یا مد و لباس را برگزار میکنیم اما نمایشگاه فیزیکی کتاب را همچنان برگزار نمیکنیم، برگزاری نمایشگاهی چون نمایشگاه کتاب تهران نشانهای از بیداری فرهنگی برای جامعه خواهد بود و از زنده بودن جریان فرهنگ خبر میدهد.
حسن مجیدیان در گفتوگو با میزان پیرامون پیرامون برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب گفت: برگزاری نمایشگاه فینفسه پدیدهای ارزشمند محسوب میشود اگرچه افزایش قیمت کاغذ و بالا رفتن قیمت کتاب برای مخاطب فاصله گرفتن از مطالعه را به ارمغان آورده است و سدی برای خرید بیشتر کتاب تبدیل شده، اما برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب همانند سال گذشته راهکاری ارزنده و قابل توجه بوده که با استقبال جامعه نیز روبرو شد، طرح فروش اینترنتی کتاب که توسط انتشاراتیها در فضای مجازی به اجرا گذاشته شده بود نیز رویکردی قابل توجه بود.
***نمایشگاه کتاب نشانهای از بیداری فرهنگی
نویسنده کتاب «همیشه مربی» تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه فیزیکی کتاب قطعاً میتواند دستاوردهای بسیار ارزندهای را برای افزایش سرانه مطالعه و یا توجه جامعه به سوی کتابخوانی داشته باشد این مهم را میتوان بعد از رفع محدودیتها مد نظر قرار داده و به اجرا گذاشت چگونه است که ما نمایشگاههایی همچون نمایشگاههای گل و یا مد و لباس را برگزار میکنیم اما نمایشگاه فیزیکی کتاب را همچنان برگزار نمیکنیم، برگزاری نمایشگاهی چون نمایشگاه کتاب تهران نشانهای از بیداری فرهنگی برای جامعه خواهد بود و از زنده بودن جریان فرهنگ خبر میدهد. زیرا نشانهای از بیداری فرهنگی برای جامعه خواهد بود و از زنده بودن جریان فرهنگ خبر میدهد.
مجیدیان به فواید دیگر برگزاری نمایشگاههای فیزیکی کتاب اشاره و اظهار کرد: برگزاری نمایشگاههای فیزیکی حضور نویسندگان و مسئولین در غرفههای مختلف گفتوگوهای متعدد بین ناشران و مخاطبان همچنین ارتباطی دو سویه و مستقیم با نویسندگان را برای مخاطبان علاقمند به همراه دارد که قطعاً سبب خواهد شد، اقبال جامعه به سوی خواندن کتاب افزایش پیدا کند.
***نقش تبلیغات در سرانه مطالعه
وی نقش تبلیغات در افزایش سرانه مطالعه را بسیار موثر دانست و تاکید کرد: افزایش سرانه مطالعه ارتباط مستقیمی با تبلیغات دارد این تبلیغات میتواند با کمک برخی از چهرههای تاثیر گذار در جامعه که مورد اقبال عمومی هستند به اجرا گذاشته شود این امر بدون در نظر گرفتن گرایشهای سیاسی و اجتماعی باید در نظر گرفته شود همچنین تبلیغ کتاب در رسانههای مجازی و یا با معرفی کتابها در برنامههایی همانند «کتاب باز» یا معرفی کتابها در برنامههایی مانند «خندوانه» یا «دورهمی» که پیرامون مطالعه آخرین کتابها از برخی افراد برجسته سوالاتی میشود مسیر تبلیغ را بپیماید.
نویسنده کتاب «همیشه مربی» پیرامون نقش موثر کتابخانهها ابراز کرد: کتابخانهها از دوران مدارس تا دوران دانشگاه و بعد از آن هر نقش سنگری فرهنگی و اثر گذار را در جهت ترغیب مخاطبان به مطالعه داشته اند و دارند اگر چه امروزه متاسفانه کتابخانه مدارس و کتابخانههای دیگر مسکوت مانده و با بی توجهی روبرو شده اند، اما احیای کتابخانهها و در پیش گرفتن برنامههای تبلیغاتی برای زنده کردن فرهنگ مطالعه مهمترین مسئله است که میتواند در دوران امروز که قیمت کتاب افزایش قابل توجهی پیدا کرده مددی برای افزایش دست رسی و مطالعه اقشار مختلف باشد.
***کمبود کاغذ
وی کمبود کاغذ را عاملی مهم در کاهش تولید کتاب دانست و بیان کرد: امروزه متاسفانه میزان کتابهایی که منتشر میشود نیز کاهش قابل توجهی پیدا کرده این مهم به دلیل کمبود کاغذ است که باید به زودی مورد رسیدگی قرار گرفته و مشکلات آن مرتفع شود.
مجیدیان پیرامون اهمیت و جایگاه مطالعه خاطرنشان کرد: هیچ وقت ملتی یک شبه مطالعه گر نشده اند بلکه این روند و جریان فرهنگی نیاز به زمان و عملکرد همچنین برنامههای خاص و اجرایی دارد لذا حرکت امروز ما باید با هدف افزایش سرانه مطالعه در پیش گرفته شود و برنامههایی بتواند جامعه را به سوی مطالعه دعوت کند باید شکل بگیرد تا در آینده شاهد فرهنگ مطالعه در بین همه اقشار باشیم.
حسن مجیدیان / کتاب خواندنی «هفتخان شستن» که دربرگیرنده خاطرات طلاب و گروههای جهادی فعال شیرازی در تغسیل و تدفین اموات کرونایی است، سومین کتاب از مجموعه مدافعان سلامت واحد تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است که ازسوی انتشارات «راهیار» به چاپ رسیده. این کتاب کوتاه و موجز به تحقیق محمدحسین عظیمی و زهراسادات هاشمی و با تدوین محمدجواد رحیمی روانه بازار نشر شده است.
«هفتخان شستن» که به احتمال زیاد، مأخوذ از هفتخان رستم و اشارهای ضمنی به مراحل سخت و طاقتفرسای این فعالیتهاست، دردسرها و مکافات شروع این پروژه، تردیدها و درسهای قابلتوجه این تیپ کارها، مواجهه مسوولان با این پدیده غریب (تغسیل اموات کرونایی) واکنش بستگان اموات کرونایی، مشقات جمع کردن بین کار و درس و خانواده و این تکلیف روی زمین مانده و همچنین موضوع تدفین و به خاک سپردن اموات کرونایی را در قالب خاطراتی کوتاه و قابل تامل، ارائه داده است.
ویژگیهای قابلتوجه کتاب
ویژگی قابلتوجه این کتاب، کوتاهی و رسایی جملات است و همین ویژگی باعث میشود که خواننده باحوصله هر «خان» از کتاب را بهآرامی و سر فرصت دنبال کند و چه خوب که کتاب به ورطه تفصیل نیفتاده است. عموم کسانی که متصدی کار در این بخش بودهاند از اساتید حوزه و طلاب خانم و آقا بودند که بهصورت جهادی و داوطلبانه وارد عرصه مجاهدت کرونایی شدهاند. این درس بزرگی است که کارها و فعالیتهای اجتماعی، آنجا سامان میگیرد که افراد متعهد و کنشگران دلسوز، بهصورت خودجوش و غیردستوری وارد میدان عمل شوند؛ هرجا مردم وسط میدان باشند، انجام و سرانجام آن کار دیدنی است.
وظیفهشناسی و حساسیت فوقالعاده این فرزندان انقلاب در جایجای خاطرات قابلمشاهده و بسیار ستودنی است. آنها با اینکه برای این کار هیچ مزد و امتیازی دریافت نمیکردند اما کار را با دقت بسیار و با حساسیت فوقالعاده دنبال میکردند. انگار دارند عزیزی از میان عزیزان خودشان را تغسیل و تجهیز میکنند.
در کتاب از زبان جهادیها میشنویم و میخوانیم که در مواجهه با پدیده مرگ و غسل اموات، به خود تلنگر زده و خود را هیچ حساب میآورند و درسهای فراوان این فعالیت را از چشم و نظر دور نمیاندازند. معنویت و روحیه توسل و توجه به جنبههای معرفتی و اینکه میت با توشهای از ادعیه و معنویات به سمت خانه ابدی برود نیز کتاب را برای خواننده، خواندنی کرده است. البته میشد در بخش مواجهه افراد دیگر مثل مسوولان یا بستگان اموات با این پدیده، از آنها نیز مصاحبههایی گرفت که حتما کتاب را خواندنیتر میکرد که البته چنین مطلبی به علت تاریخ اخذ مصاحبهها بعد از مبادرت جهادیها به این وظیفه، احتمالا میسر نشد است. سیر خانها هم از ایده شکلگیری فعالیت تا به خاک سپردن اموات بهصورت منطقی در کتاب ملاحظه شده است.
باید سرمان را بالا بگیریم و به شاگردان مکتب فکری اهلبیت(ع) یعنی طلاب جهادی و فداکار افتخار کنیم. یقینا فعالیتهای داوطلبانه و خودجوش کرونایی نیز به تاریخ درخشان دستاوردها و پدیدههای انقلاب اسلامی همچون پدیده اربعین، راهیان نور، اردوهای جهادی و... افزوده شد. اینها باید در تاریخ ثبت شود که در برههای که ابتلای عظیمی، جهان را و مردم سرزمین ما را در برگرفت، فرزندان انقلاب بیکار نبودند و در وسط معرکه حضور جانانه و عاشقانه داشتند.
خیلیهایمان از این روزها جان به در خواهیم برد اما این سالها که تمام شود احتمالا فقط قلیلی از ما روحش و شرفش را از این تاریکخانه به سلامت عبور خواهد داد.
و در پایان باید گفت
در پایان هر عصر بلا، در جایی دفتری باز میشود. کاش آنروز ناممان در سیاهه آنهایی نباشد که بالای صفحهشان نوشته شده باشد: «طوفان بود و فقط کلاه خودشان را چسبیده بودند!» و دور است که فرزندان انقلاب بیدرد و بیعار و بیزخم باشند...
بنابراین گزارش، کتاب «هفتخان شستن»؛ در 200صفحه و با قیمت 25هزار تومان ازسوی انتشارات «راهیار» منتشر شده است و علاقهمندان جهت تهیه آن، علاوه بر کتابفروشیها، میتوانند از طریق صفحات مجازی ناشر raheyarpub@ و سایت vaketab.ir نسبتبه سفارش کتاب اقدام کنند.