حا.میم

یادداشت های حسن مجیدیان

حا.میم

یادداشت های حسن مجیدیان

حا.میم

نوشتن را دوست دارم همین!

بایگانی

چند نکته پسا انتخاباتی

شنبه, ۱۶ تیر ۱۴۰۳، ۰۷:۲۵ ق.ظ

 

منِ کمترین هم چند خط یادگاری به اندازه ی فهم خودم بنویسم

اول اینکه الحمدلله مشارکت نسبتا بالا رفت و این در نهایت مطلوب تر بود. برنده هم جمهوری اسلامی و رهبر عزیز و صبور بود که همیشه دغدغه ی مشارکت بالا را داشتند. انتخابات پرشور بود و زنده بود و خیلی ها را درگیر کرد و این دستاورد خوبی است.

دوم اینکه حدود ۳۰ درصد مردم با صندوق قهر کردند. چرا ۳۰ درصد؟ چون در دنیا و در عموم کشورها معمولا ۲۰ درصد کلا مشارکت ندارند و سبد آرا را از ۸۰ درصد محاسبه می‌کنند. بهرحال چه ۳۰ درصد چه نصف مردم، این ها را باید دید و شنید. و الا همین ها در دوره های بعدی غلبه می‌کنند و کفه ی عدم مشارکت را بیشتر. دولت جدید و حاکمیت باید با این بخش از مردم ارتباط بگیرد. این واقعا مطلب مهمی است و متاسفانه نشانه ای از توجه به آن نمی‌بینیم.

سوم اینکه در این دوره به نظرم بچه های پای کار انقلاب زنده شدند. پتانسیل ها احیا شد و خیلی ها با دغدغه آمدند وسط و شبکه ی بچه های دلبسته ی نظام خوب فعال و متحرک شد و این واقعا جای شکر دارد. دیدم بچه های تنبل و کسل و بی حالی که توی این ایام، فعال و نگران بودند. خدا را شکر. همین، نوید آینده ی بهتر را می‌دهد ان شاالله.

چهارم اینکه که تمام تحلیل ها نسبی هستند. نظرسنجی ها هم حدودی و خطا پذیر. حالا دعوای اینکه اگر جلیلی کنار می‌رفت بهتر بود و تقصیر پایداری ها شد و...چه دردی را دعوا میکند؟ ای بسا قالیباف هم با توجه به حواشیِ دور و برش( که جلیلی آنها را نداشت) در دور دوم نمی‌توانست آرا را جلب کند. من فکر میکنم الان موسم یقه گیری و مقصریابی نیست. البته تحلیل و تذکر از سرِ انصاف خوب است. اما الان بعضی ها دارند خاک ها را روی سر خودی ها می‌ریزند و فریاد می‌زنند که تقصیر فلانی و بهمانی شد که وضع این شد! اگر تقصیری هست، تقصیر تک تک ماست و من سهم یک جریان و تعدادی آدم خاص را تعیین کننده نمی‌دانم. چه کسی جز خدا محیط بر اعمال و افکار و نیت هاست که بتواند سهم تقصیرها را عادلانه تقسیم کند؟ حرف صفر و صدی در رابطه را با مقصران وضع بوجود آمده، قابل اعتنا نیست. اساسا عالم سیاست گسترده و چندلایه و پیچیده است و یک گروه و یک جریان و چندتا آدم، نقش محوری و تعیین کننده در تحولات ندارند. بعضی ها با چه اطمینان و غیظ و غضبی دارند به این و آن می‌پرند! جبهه‌ ی انقلاب هم دارد دوران بلوغ خودش را طی می‌کند و کار دارد تا به پختگی مطلوب برسد.

پنجم اینکه اگر چه خودم جناب پزشکیان را با مجموعه ی ادبیات و برنامه و اطرافیان و... در قواره ی ریاست جمهوری نمی‌بینم، اما بهرحال ایشان الان منتخب جمهور است و احترامش واجب و کمک به او هم لازم. من نمی‌دانم با وجود او ما عقب گرد می‌کنیم و دوران سیاهی را تجربه می‌کنیم و کشور مستعد آشوب و آسیب میشود یا نه؟ نمیدانم با میراث شهید مظلوم رئیسی چه خواهند کرد؟ به اصلاحات که امیدی نیست و این آقایان در طول زمامداری شان خودشان را خوب نشان داده اند. من تحلیلی ندارم از فردا. گفتم که تحلیل ها نسبی هستند. اما می‌دانم که وضع به سیاهی و خرابی ای که عده ای از آن می‌ترسند و می‌ترسانند نخواهد بود ان شاالله. آیا واقعا با آمدن دولت پزشکیان ما این همه سیاه و کدر و بدبخت و آشوب زده و بیچاره و ...می‌شویم؟ بعید می‌دانم. چنین تصوری را توهین به جمهوری اسلامی و انقلاب با عظمت آن می‌دانم. این تفکر یعنی همه چیز با آمدن و رفتن دولت هاست و بقیه ارکان و سیستم و دستاوردها و آدم های نظام کشک و بی خاصیت اند! نه آقا. فاجعه نمیشود با آمدن پزشکیان. بدتر از خاتمی و روحانی که نیست! دعا می‌کنیم که اوضاع معاش و زندگی مردم خوب شود. انتخاب مردم محترم است و سرکوفت زدن به آنها هم اخلاقی نیست. فردا که اوضاع خوب نشد هم نباید به مردم طعنه زد. بلکه باید به آنها آموخت که مسئولیت انتخاب شان را بپذیرند و پای عوارضش بمانند و در کنشگری سیاسی و فرهنگی بلوغ و بینایی و بصیرت پیدا کنند.

ششم و آخر اینکه که نام شهید رییسی و خدمات او در تاریخ این ملت ماندگار خواهد شد. مظلوم بود و به نظرم مظلوم تر شد و عجیب اینکه مردمِ ما به ادامه ی راه او رأی ندادند! و این یعنی چقدر افکار توده ها با آن‌چه باید باشد، فاصله و تفاوت دارد. دردناک است. اما عرض کردم مردم را نباید تعییر و ملامت کرد. صاحب اختیارند و این طور صلاح دانسته اند. یاد رئیسی شهید و عزیز بخیر. و آخر اینکه ان شاالله ما هرجا هستیم به مسئولیت اجتماعی خودمان خوب عمل کنیم. کارمان را درست انجام بدهیم. تربیت خودمان و نسل بعد را جدی بگیریم. کار یاد بگیریم. صاحب نظر و بینش بشویم و گوش از دهانِ این و آن برداریم. و امید داشته باشیم و دلمان خوش به صاحب‌ الزمان روحی فداه و نائب خوب او و خون بابرکت شهیدان و ...باشد.

محرم شد. به آغوش حسین و ملکوت گریه برای او پناه ببریم.

 

ای دل به آستان حسینی رهی بجوی...

نظرات (۵)

۰ولی تصور نکنین اون ده درصد مشارکتی که اضافه شد غیر از پزشکیان به احدی رای میداد، 

قالیباف هم برنده این میدان نبود.

ما چوب مهسا رو میخوریم..

چقدر خونی که از دماغش نیومد، برکت داشت!

پاسخ:
بله
تحلیل این مسایل پیچیده و چند لایه است و درش ساده اندیشی نباید کرد. 

جناب مجیدیان سلام

در مورد آقای مسعود پزشکیان که سعی کردی زیر گزند قلمت ببری، کافی‌ست کمی از بغض فاصله بگیری، آن گاه این طور آسان در مورد وی داوری بد نمی‌کردی. جناحی هستی، لذا قادر نیستی، از سر شیوه‌ی علمی مطلب بنویسی. دست‌کم درین پست، نتوانستی از بغض بیرون باشی. ساحت قلم را به کسی ارزان نفروش. با احترام.

پاسخ:
سلام برادر یا خواهر 
خدا شاهده که من هیچ بغضی به ایشان ندارم. در متن نوشته ام که کمک به ایشان فرض و واجب است. آخه من چرا باید به ایشون بغض داشته باشم؟؟

سلام دوباره جناب مجیدیان

بر حسب این که دین ملزمم می‌کند حرف شما را که از نیت خوب شما ناشی شده است، بپذیرم، پاسخ‌تان را پذیرفتم زیرا مهم انگیزه‌ات بود که خود فرمودی شائبه نداشت. من مطالب سایت شما را می‌خوانم. اتفاقاً سبک دارید و خود تراوش می‌کنید نه این که کپی دیگران را پست کنی. برای همین انتظار نداشتم امروز درین پست، از آن هویت خوب خود فاصله بگیری. حل شد حالا.. با بالاترین احترام و آرزوی بهروزی‌تان. برادرت : بنده‌ی خدا.

پاسخ:
برادر عزیزم ممنونم
شما به من لطف دارید و من قابل نیستم. ان شالله همه ی ما اهل دینداری و رعایت انصاف باشیم. باز هم از تذکر شما ممنونم.
  • سارا سماواتی منفرد
  • سلام آقای مجدیان

    مطلبتان با آنکه انتخاب هایمان یکی نیست اما بسیار متین و دلنشین هست.

    با شماره ۵ انجا که می گویید آیا با وجود او عقب گرد می کنیم و دوران سیاهی در پیش است بشدت مخالفم یعنی به نظر شما شورای نگهبان شخصی را تأیید صلاحیت می کند که کشور را به دوران سیاهی می برد؟؟؟؟

    اینکه از اساس نقض غرض است ، پس نقش رهبری در مدیریت قضایا کجای این تحلیل است؟

    اتفاقا گروه مقابل معتقدند سه سال گذشته دوران درجا زدن و عقب ماندن بوده !!!

    این حرفا همه نسبی است و از شما به نظرم بعید به چنین مطلب سبکی در نوشتارتان دامن بزنید .

    ببخشید به هر حال نظرم بود .

    امیدوارم وفاق و همدلی در کشور جای گروه گرایی و قبیله گرایی های سیاسی را بگیرد.

    پاسخ:
    سلام. ممنونم از حضور و نظر. من تصور میکنم که شما در خواندن متن دقت نکرده اید . اتفاقا در بند 5 گفته ام که با آمدن جناب پزشکیان وضع ما سیاه و کدر نخواهد شد . بریده ای از بند 5 رو اینجا دوباره یادآور بشم:

    می‌دانم که وضع به سیاهی و خرابی ای که عده ای از آن می‌ترسند و می‌ترسانند نخواهد بود ان شاالله. آیا واقعا با آمدن دولت پزشکیان ما این همه سیاه و کدر و بدبخت و آشوب زده و بیچاره و ...می‌شویم؟ بعید می‌دانم. چنین تصوری را توهین به جمهوری اسلامی و انقلاب با عظمت آن می‌دانم. این تفکر یعنی همه چیز با آمدن و رفتن دولت هاست و بقیه ارکان و سیستم و دستاوردها و آدم های نظام کشک و بی خاصیت اند! نه آقا. فاجعه نمیشود با آمدن پزشکیان.

    بنده هم طرفدار وفاق و همدلی و خوب شدن اوضاع هستم
  • سارا سماواتی منفرد
  • سلام

    بله ، همینطوره و کاملا درست می فرمایید .

    ممنون 

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی